Logo Institut Baix Camp
       facebook  Instagram  TikTokpetita     descarga 1 lloro20px
       coeducat Logo sieirobotica assesorament 60px

Projectes nivell educatiu: CICLES

Projectes

CADA DIA, UN SOMRIURE

Gràcies a aquest projecte, el nostre centre ofereix la realització d’una xerrada-taller sobre la importància de la higiene bucal a les escoles d’educació infantil de Reus (particularment a P5) que estan interessades. Aquest taller està organitzat i gestionat pel professorat i alumnat de CFGS Higiene Bucodental.


RASPALLA'T

L’objectiu principal d'aquest projecte és conscienciar a l’alumnat nouvingut a l’institut de la importància sanitària i estètica de mantenir diàriament una bona higiene bucal. Per aconseguir-ho, es comprova al llarg de tota l'educació secundària obligatòria que aquesta conscienciació s’ha assolit mitjançant l'índex CAO.REUS SMILES

Aquest projecte neix amb la necessitat de millorar la salut bucodental d'aquelles persones que, per circumstàncies econòmiques, no tenen accés a uns mínims útils d’higiene bucal, o simplement desconeixen la importància d'aquesta. PARELLES TIC

Aquesta passada setmana ha tingut lloc la presentació del projecte Parelles TIC a l'espai jove la Palma de Reus. La sessió es va desenvolupar realitzant una dinàmica per a presentar els integrants del projecte, tot seguit es van fer les parelles TIC i per últim es van presentar els objectius del projecte i es va explicar en què consisteix la tasca de voluntariat. L'ambient va resultar molt distès i divertit. Les parelles iniciaran les seves trobades la setmana vinent. Clica per veure web de les parelles TIC.

El projecte parelles TIC, és un programa que té per objectiu respondre a les necessitats d’aprenentatge en  les tecnologies de la informació d’una gran part de la població adulta de la ciutat.

L’activitat principal consisteix en sis sessions d’una hora i mitja de durada, on alumnes de l’Institut Baix Camp estudiants dels mòduls d’informàtica, facilitaran el coneixement de les eines informàtiques a les persones que hi estiguin interessades.

Podeu seguir la notícia de manera més extensa en els diferents retalls de premsa: 

  PROGRAMAME

 El projecte Programa-me és un concurs de programació en el que un màxim de 16 equips, formats per 3 participants de qualsevol cicle de grau superior d’informàtica, intenten resoldre el màxim nombre de problemes possible durant les 4 hores de durada del concurs amb l’objectiu de fomentar la programació d’ordinadors entre l’alumnat de cicles formatius d’informàtica. El nostre institut, juntament amb 7 centres més de tota Espanya, funciona com a centre organitzador i s’ha consolidat com a centre de referència de CatalunyaINNOVA FPAquest projecte consisteix en desenvolupar projectes en col·laboració amb les empreses per tal d’aconseguir transferència de coneixement entre aquestes i els centres educatius que repercuteixi en una millora de competitivitat de les empreses i en una millora de la formació de l’alumnat. Un dels punts forts ha estat l’elaboració d’un catàleg conjunt de serveis per la ciutat i comarca amb el suport de l’Ajuntament i de la Cambra de Comerç i que  recull una sèrie de serveis de baix cost que poden incidir en una millora de la productivitat de les empreses i en la qualitat de la formació de l’alumnat, establint nous ponts de comunicació entre els centres de formació i el món laboral.
JORNADES D’INFORMÀTICA.Aquest jornades, dissenyades i organitzades pel departament d’Informàtica del nostre centre,consisteixen en un conjunt de tallers i conferències, el més pràctics, innovadors i útils possibles, que tracten temes tecnològics d’actualitat, relacionats o que amplien els continguts dels currículums dels cicles d’informàtica. L’alumnat assistent, el qual rep un certificat d’assistència on hi consten les hores i els continguts explicats,  es posa en contacte amb la tecnologia amb què s’està treballant a les empreses i gaudeix d’un valor afegit a la formació que rep al nostre centre educatiu.
LABDOO 

Consisteix en un projecte sense ànim de lucre que té com a objectiu proporcionar ordinadors portàtils a centres en aquelles parts del món que més ho necessiten, permetent que aquests centres puguin accedir a fonts d'ensenyament de qualitat i lliures (tecnologies i continguts Open Source). La tasca principal del nostre centre és la recol·lecció i sanejament d’equips portàtils per al seu enviament a centres receptors arreu del món, fomentant el reciclatge de màquines per evitar l’obsolescència programada.
LA SAVIESA DELS AVISLa finalitat última d’aquest projecte és poder obtenir com uns petits documentals per temàtiques diferents fruit de la saviesa dels avis, que en seran els protagonistes; seran vídeos temàtics realitzats pels estudiants de Sistemes Microinformàtics i Xarxes de l’Institut Baix Camp, que compartiran amb els avis els coneixements adquirits al llarg de tota la vida.