facebook  Instagram  TikTokpetita       lloro20px blogIBC80px COLORb      coeducat robotica assesorament 60px
 • DSC 2807
 • DSC 2864
 • E.F
 • DSC 2714
 • DSC 2723
 • DSC 2725
 • DSC 2761
 • DSC 2774
 • DSC 2793
 • DSC 2798
 • DSC 2805
 • DSC 2751

L’INSTITUT BAIX CAMP ACONSEGUEIX LA CERTIFICACIÓ ISO 14001 DE SISTEMES DE GESTIÓ AMBIENTAL

WhatsApp Image 2019 11 04 at 11.34.04

L’Institut Baix Camp ha aconseguit la certificació ISO 14001 de sistemes de gestió ambiental. És el tercer centre educatiu de tot el territori català que obté aquest reconeixement. L’Institut Baix Camp va rebre l’any 2018 el distintiu d’Escola Verda per part de les conselleries d’educació i de Territori i sostenibilitat. 

A partir d’aquest reconeixement inicial va establir uns objectius mediambientals que ha anat desenvolupant en els dos darrers cursos escolars: 

Premsa: Canal Reus

Complir amb la legislació vigent i d’altres requisits aplicables així com amb qualsevol compromís mediambiental que l’Institut pugui subscriure pel que fa referència a totes les activitats, instal·lacions, productes i serveis de l’Institut.

Millorar contínuament en l'acompliment ambiental, energètic i de prevenció de riscos laborals optimitzant els recursos naturals, i intentant reduir al màxim possible el consum dels mateixos, sobre tot, minimitzant el consum de recursos energètics.

Treballar amb proveïdors i contractistes, que apliquin normes mediambientals i de seguretat coherents amb la nostra política.

Utilitzar criteris mediambientals en els processos de planificació i presa de decisions.

Informar i promoure la conscienciació i sensibilització i  l’autoreflexió a tots els membres de la Comunitat Educativa dels efectes que poden tenir les nostres accions en el medi ambient i per aconseguir el major grau d'eficiència en l'ús dels recursos naturals i energètics empleats.

Promoure activitats d’ensenyament/aprenentatge en l’àmbit mediambiental. 

En el Centre hi ha una comissió d’Escola Verda formada per membres de l’equip directiu, professorat i alumnat que vetlla per la difusió de les normes mediambientals i que proposa tot un seguit d’activitats d’ensenyament/aprenentatge per la seva consecució: activitats de formació d’alumnat i professorat a l’aula, concienciació ecologica setmanal a través del Full Informatiu i la web i moltes altres iniciativesAquest mes de novembre de 2020 l’empresa auditoria Applus va realitzar l’auditoria externa per assegurar i certificar la correcte i eficaç aplicació des les normes mediambientals en el Centre. El resultat va ser plenament satisfactori i se li va atorgar la corresponen certificació.

Per altra banda s’ha creat una comissió de gestió mediambiental formada per professorat del Centre que vetlla per l’acompliment dels requisits legals que determina la norma per aconseguir objectius sostenibles que tinguin impacte tant en el propi centre educatiu com en la comunitat educativa en general. Un exemple d’aquestes activitats són: control operacional d'aspectes i impactes mediambientals, gestió sostenible dels residus del centre o treballar transversalment la sostenibilitat als diferents ensenyaments del centre.

fsi mecd 2016DE 3l vermell 360px