lloro20px blogIBC80px COLORb      assesorament 60px
 • DSC 2807
 • DSC 2864
 • E.F
 • DSC 2714
 • DSC 2723
 • DSC 2725
 • DSC 2761
 • DSC 2774
 • DSC 2793
 • DSC 2798
 • DSC 2805
 • DSC 2751
MATRICULA ALUMNAT NOU
CALENDARI MATRÍCULA
Proves accés gm

L'INS Baix Camp de Reus ha estat reconegut segons el model europeu d'excel·lència EFQM amb la medalla de plata +400 punts (450-499)

WhatsApp Image 2018 11 08 at 09.47.44

Els passats 8, 9 i 10 d’octubre de 2018 l’institut Baix Camp de Reus va ser el primer centre públic de Catalunya i de l’estat espanyol en realitzar una memòria de contrast segons el model de referència EFQM i la corresponent auditoria, realitzada per  l’empresa certificadora BureauVeritas i els auditors del club de l’excel·lència de la fundació europea EFQM. 

Aquest avaluació externa (en què van participar equip directiu, professorat, PAS, alumnat, famílies i empreses) ha analitzat el lideratge, l’estratègia, les aliances i recursos, les persones i el que és més important tot el procés d’ensenyament/aprenentatge i tots els resultats que se’n deriven. Els apartats més ben valorats i millor puntuats són els d’Ensenyament/aprenentatge i els resultats obtinguts amb alumnat, famílies i empreses.  

És una satisfacció per tota la comunitat educativa haver estat reconeguts amb aquesta importantíssima distinció. 

plata

Ara fa un any el Departament d’Ensenyament, des de la unitat del Programa de qualitat i millora contínua, va decidir presentar a un dels seus centres a aquest model d’avaluació.

El centre va realitzar una autoavaluació de tot el seu sistema i va redactar una memòria d'activitats i gràfiques de resultats.El centre escollit per fer el contrast segons aquest model va ser l'Institut Baix Camp de Reus que el 2016 ja havia aconseguit la certificació +400 (420) segons el model català d'excel·lència educativa, e2cat.

L’autoavaluació és una revisió global, sistemàtica i periòdica de les activitats i resultats d’una organització en relació a un model d’excel·lència en la gestió. Aquesta autoavaluació permet, a les organitzacions, distingir els seus punts forts i les seves àrees de millora, i culmina en la planificació de les accions de millora proposades.

La fundació Europea per la Gestió de la Qualitat o European Foundation for Quality Management (EFQM) és una organització sense ànim de lucre formada per organitzacions o empreses membres i creada l’any 1988 per catorze importants empreses europees i amb el suport de la Comissió Europea. La seva Missió és ser la força que impulsa l'excel·lència en les organitzacions europees de manera sostinguda. Tanmateix, té com a Visió un món en el que les organitzacions europees sobresurtin per la seva excel·lència.

En l’actualitat, la EFQM te més de 800 membres de la majoria dels països d’Europa i sectors empresarials.

entrada

La Fundació es va crear amb la finalitat de fomentar un enfocament de gestió que conduís a una excel·lència sostinguda per totes les organitzacions que operen a Europa.

Emmirallats en aquest model però centrats en el model educatiu hi ha, entre altres, el model català e2cat.

El proper dijous 8 de novembre en el marc de la XVI Jornada de Qualitat a l’Ensenyament a l’UAB de Barcelona es lliurarà a la direcció del Centre per part del conseller d’Ensenyament el diploma acreditatiu d’aquest reconeixement a l’excel·lència a la gestió.

fsi mecd 2016DE 3l vermell 360px