lloro20px
blogIBC80px COLORb      assesorament 60px

 • DSC 2807
 • DSC 2864
 • E.F
 • DSC 2714
 • DSC 2723
 • DSC 2725
 • DSC 2761
 • DSC 2774
 • DSC 2793
 • DSC 2798
 • DSC 2805
 • DSC 2751

Tercer premi al concurs Odissea 2018!

WhatsApp Image 2018 02 22 at 09.42.27

Les alumnes de 4t d'ESO Ariadna Martínez i Èlia Martínez han aconseguit un tercer premi en el Concurs Odissea 2018 de Cultura Clàssica.

Aquest any l'edició ha batut rècords amb la participació de 1159 alumnes pertanyents a 68 centres diferents de tot Catalunya. D'entre els més de 400 equips participants han passat a la final del dia 21 un total de 13 equips, entre ells Les Venus, format per la Èlia i l'Ariadna.  Ha resultat l'únic equip finalista de la província de Tarragona en participar a la final. El lliurament de premis es farà el mes maig durant el festival Tàrraco Viva a la sala d'actes de l'ICAC a Tarragona. 

Aquest certamen, tot i que és obert a tot l’alumnat dels centres educatius de Catalunya, està adreçat principalment als de Cultura Clàssica, Llatí i Grec, amb la intenció de treure la Cultura Clàssica de les aules, almenys durant uns dies.

Moltes felicitats a l'Èlia i l'Ariadna!

Premsa:
DiariMésDigital
ReusDigital.cat

La idea original d’aquest concurs es deu a les professores Ángeles Burgos González i María F. Loira Santiago, dels departaments de Grec i Llatí de l’Instituto David Buján de Cambre (A Coruña). L’actual concurs Odissea no és res més que una versió en línia del concurs original.     

En aquesta edició participen les seccions de la SEEC d’Andalusia (Cadis, Còrdova, Granada, Màlaga i Sevilla), d’Aragó, d’Astúries (en col·laboració amb l’Asociación asturiana de profesores de Latín y Griego “Céfiro”), de Canàries, de Galícia, d’Extremadura, de Madrid, de València-Castelló, de Valladolid, i l’Associació de Professors de Llengües Clàssiques de Catalunya (APLEC).

La celebració del concurs ha coincidit en les mateixes dates a tots els territoris.

Les preguntes es cenyeixen al currículum  de Cultura Clàssica, Llatí i Grec que s’imparteix als centres i, tal com s’estableix a les bases, cada dia versaran sobre temes concrets.

En aquesta nova aventura de l’ODISSEA 2018 els alumnes s’han acostat a un nou tema: “La mort a Grècia i Roma”.

061613 1906 MitodeTnato1

Déus subterranis! Oh, Hades i tu, divina Persèfone! Escolteu des del regne de les ombres! Inspireu les ments dels nostres alumnes que estan a punt d'emprendre un viatge infernal, una odissea cap a les profunditats de la Terra, a la recerca de monstres, déus i difunts.

Correran a buscar les portes dels inferns, a trobar el riu que els separa del món dels vius, a tremolar davant la tenebrosa llacuna subterrània, a conèixer el gos guardià de tres caps, l'ànima d'un endeví o l'esperit de la mare d'un heroi mort en plena joventut, un rei decapitat, homes i dones que pateixen càstigs eterns, el fantasma d'un rei savi, una nimfa que no pot tornar a la vida, una heroïna que va enterrar al seu germà contra les ordres d'un rei, nens que van morir víctimes dels seus propis pares, governants i gent del poble que va morir en una epidèmia terrible, homes que en la derrota han trobat una mort tan heroica que supera la victòria dels vencedors.

La nostra nau tornarà a recórrer innombrables aventures en la navegació pel tempestuós mar dels centres de tot Catalunya i, un cop més, en aquesta nova singladura, anhelem arribar a la nostra illa sans i estalvis, però també més savis. Deixem que els nostres alumnes s’enfrontin com herois moderns a les preguntes i gaudeixin de la satisfacció de les respostes trobades amb el seu esforç, que arribin sans a Ítaca i acompleixin la seva travessia sense consultar l’oracle més del que és estrictament necessari.

fsi mecd 2016DE 3l vermell 360px